U bent hier:   Home

Goede marketing levert geld op  

Het loont om goed over uw promotie’s na te denken! U gaat een actie organiseren en besluit de prijs van uw product of service met 5% te verlagen. Uw brutowinstmarge is 30%. U moet 20% meer product verkopen om tot dezelfde omzet te komen zonder de gegeven korting. Bij een korting van 10% moet u 50% meer product verkopen! Bij een prijsverhoging van 5% wordt het omslagpunt bereikt bij een daling van de omzet met 14%. Verhoogt u de prijs met 10%, dan ligt het omslagpunt op 25% omzetdaling. En natuurlijk moet u uw actie gaan promoten en adverteren. De kosten hiervoor mogen natuurlijk niet vergeten worden. Een kortingsactie klinkt logisch. Maar levert het dat op wat u ervan gaat verwachten? In de autobranche geeft met tegenwoordig liever extra opties weg in plaats van geld.

Plan vooruit en betrek leveranciers
Een goede actie zorgt voor een hoge attentiewaarde van uw product en uw bedrijf. Investeren op een actie zorgt voor promotie van uw product, service en uw bedrijf. Meestal worden deze acties ad -hoc en op het laatste moment bedacht. Veel ondernemers en bedrijven laten zich ook leiden door hun leveranciers, en dat terwijl uw leveranciers graag meer omzet bij u wegzetten. Bijvoorbeeld, u verkoopt vuurwerk voor oudejaarsavond in uw winkel. Wanneer u tijdig met uw leverancier afspraken maakt dat u bij een bepaald afname een extra pak vuurpijlen krijgt, dan heeft u een hele mooie promotie voor Sinterklaas en Kerst....
Het mooiste cadeau voor stoere mannen: De vuurwerk cadeaubon! Bovendien krijgt iedereen die tussen 29 en 31 december a.s. de vuurwerk cadeaubon inlevert een extra pak vuurpijlen cadeau!      

Als er niets doet, kunt u ook niet verwachten dat er iets gaat gebeuren.
Marketing is een investering op korte en lange termijn. Door regelmatig de klant te triggeren voor één van uw producten of services, stijgt de attentiewaarde. Als de koop ervaring, de orderafwikkeling en de klanttevredenheid ook goed in balans zijn, dan zal de waarde voor uw bedrijf stijgen. Als ondernemer maakt u de keuze hoe u uw klanten motiveerd en hoe vaak u aanwezig bent met promoties en acties. Comvema helpt u bij het bedenken en calculeren van campagnes. U hoeft geen kortingen of incentive's te geven. Omdat Comverma meer is dan een reclame bureau, kunnen we u helpen met de media planning, PR rond uw actie en we helpen uw verkoopteam om de actie direct bij de klant op tafel te krijgen.   

Comverma helpt bedrijven om websites, advertentie strategie, acties, gadgets, beursdeelname, nieuwsbrieven, open dagen, klanten evenementen, folders, flyers, brochures, (digitaal) presentatie materiaal, mailings en andere marketingtools te optimaliseren met als doel omzet genereren.  

Marketing oplossingen | Comverma

© 2013 Comverma - all rights reserved

Direct contact: +31 (0)561 47 56 98                                                            e-mail: info@comverma.com

Comverma: COMmunicatie, VERkoop & MArketing oplossingen

Comverma