U bent hier:   Home

Niets is zo mooi dan het sluiten van een deal...


U zoekt een tweede auto waarmee u en uw partner de kinderen mee naar school kunnen brengen op regenachtige dagen. Op het internet vindt u een aantal leuke aanbiedingen in de buurt en op een zonnige middag gaat u de verschillende aanbiedingen bekijken. De eerste auto is al een koopje en u weet de aankoop ver onder uw budget af te ronden. U onderhandelt er zelfs een volle tank benzine bij. U vertelt iedereen hoe trots u bent op de deal die u maakte! Een paar maanden later wordt het plotseling winter en dan begint u te twijfelen... Hoe is het met de staat van de tweede auto? Zijn de banden wel goed? Doen de ruitenwissers het wel? Start de auto wel goed met het koude weer? Binnen een paar maanden tijd twijfelt u al aan uw aankoop. Was die deal wel zo goed als u dacht?

Wordt er alleen maar korting verkocht?
Een goede verkoper had u gewezen op het doel van uw aankoop: veiligheid voor uw gezin in alle omstandigheden! En dat had best ietsje duurder mogen zijn. Een goede verkoper weet de waarde van de klant in te schatten. Veel verkopers vergeten dat waarde belangrijker is dan prijs. Comverma leert u hoe u producten op waarde verkoopt en minder korting verkoopt.   

Ons doel is omzetstijging voor onze klanten.
Comverma helpt bij het opzetten van verkoop strategieën. We maken een analyse van de verkooptechnieken en de markt. Misschien is het wel verstandiger op te investeren op markt penetratie in plaats van  verkooptechnieken. Verkopen en marktbewerking is een vak dat u kunt leren. Wanneer u de waarde van uw product of service niet kunt overbrengen, dan zult u altijd met uw klanten over de prijs in discussie gaan.      

We helpen u met het boeken van afspraken , maar we kunnen ook uw verkoopmensen begeleiden met verkooptraining, telefoonscripts, representatie op de winkelvloer of beursvloer, en aftersales activiteiten om klanten aan u te binden. Indien wenselijk, combineren we het verkoopvak met ondersteunende marketing en communicatie activiteiten.

Verkoop | Comverma Verkoop oplossingen | Comverma

De vijf elementen van de succesvolle verkoop:

De verkoper

Het bedrijf

Het product

Totale waarde

De juiste prijs

+

+

© 2013 Comverma - all rights reserved

Direct contact: +31 (0)561 47 56 98                                                            e-mail: info@comverma.com

Comverma: COMmunicatie, VERkoop & MArketing oplossingen

Comverma